Transport turbine-onderdelen

Van week 14 tot week 23 vinden er diverse transporten plaats van onderdelen van onze windturbines. In totaal wordt het 171 transporten. Per turbine zijn 9 transporten nodig om alle onderdelen naar onze locatie te krijgen.

Deze transporten worden uitgevoerd door Van der Vlist Transportgroep. Wekelijks zullen er op meerdere avonden transporten plaatsvinden. De meeste van deze transporten vinden plaatsen tussen 21.00 en 24.00 uur. Incidenteel kunnen er transporten overdag of ’s nachts plaatsvinden. In totaal zullen er componenten voor 19 turbines worden getransporteerd, gemiddeld worden er wekelijks 2 complete turbines geleverd.

De transporten vinden altijd onder deskundige begeleiding van Van de Vlist Transport Groep plaats, het zogeheten convoi exceptionnel. Bij deze transporten zijn altijd begeleidingsvoertuigen aanwezig om de transporten in goede banen te begeleiden. Daarnaast zal er ook een schildendienst aanwezig zijn bij het merendeel van de transporten om divers verkeersmeubilair (zoals bijvoorbeeld paaltjes) tijdelijk te demonteren.

Komt u een van de transporten tegen op uw route, dan kunt u daarvan enige hinder ondervinden. Op sommige plekken zal het verkeer tijdelijk worden tegengehouden. In dat geval is het oponthoud hooguit 15 minuten.